Turist i Sunds

Turist i Sunds

 

Med placeringen op ad Sunds Sø har byen et mix af sommerhuse samt Sunds Sø Camping der årligt tiltrækker et stort antal turister. Placeringen midt i Jylland og tæt på Herning gør området til et ideelt sted for især campingturisme. Lokalt er det især badning og friluftslivet der agerer som trækplaster.

camping pl

Stemnings billede fra Sunds Sø Camping Link til Sunds

Link til Sunds Sø Camping  

Ud over søen byder lokalområdet også på Sunds Kommune Plantage hvor der findes en veludbygget shelter plads for cyklister og vandrende. Området bruges også af den lokale spejderforening der har to hytter i området samt den lokale jagtforening der jager i plantagen og har en lerdue skydebane. Derudover er der i tilknytning til plantagen en velholdt eng, som fostrer et sundt fugle og dyreliv. Man kan også være heldig og fange en god stor gedde i søen.

Link til Folder om Sunds sø.

Alhede stien:
Alhede stien er en vandre, ride og cykelsti på den gamle jernbanestrækning mellem Herning og Viborg. Mange bruger cykelstien hver dag til og fra arbejde i Herning eller på Karup flyvestation. I fritiden ser man om sommeren mange motionister, rulleskøjte løbere og cyklister som skal til Sunds sø for at få sig en dukkert.

cykelsti

Link til Alhedestien:

 

Med Sunds ungdomsskole som initiativtager er der plantet en skov i byens sydvestlige del.

Læs mere og se kort

Shelters i Sunds Kommuneplantage

En hyggelig plads både til udflugter og overnatning

shelter

 

 Fodbold golf:

Sunds Fodboldgolf er en hyggelig bane lidt uden for byen hvor man kan have nogle hyggelige timer. Der er mulighed for at spise medbragt mad.

fodboldgolf

 

Sunds Lystfiske sø

ligger  lige uden for byen på Linåvej her er der to søer hvor børn og voksne kan hygge sig med at fange aftensmaden.

 

Fiskeri ved Sunds Sø:

Man kan fiske ved Sunds sø hvor der er mange store gedder aborrer osv.  Fiskeri kræver fiskekort fra Sunds Bredejer forening.

Find Vej

Skolerne og Herning Orienteringsklub har sammen med Herning Kommune etableret 87 poster som kan benyttes som elementer i orienteringsløb/gang. Disse poster kan findes på et kort. Link til kortet